Maak kennis met ForestFools

Een passie voor bomen, bos en hout

Forest Fools is het houtbedrijf dat Gerard Bienfait is gestart in 2018. Zijn passie voor bomen, bos en ‘hout’ groeide van hobby via diverse houtbewerkingscursussen uit in jarenlange ervaring met en stevige kennis van hout. Inmiddels worden in het houtatelier al jaren unieke boomstamtafels in opdracht gemaakt.

Van al het hout kent Forest Fools de oorsprong. En meestal heeft het hout ook een mooi verhaal.

Forest Fools maakt échte boomstamtafels:

  • binnentafels: tafelbladen uit één massieve plaat hout
  • buitentafels: tafelbladen, uit één massieve plaat hout of voor een picknicktafel meerdere delen
  • organische vorm van de stam blijft ongerept
  • afwerking met olie, lak of beits die de tekening van het hout laat spreken


Naast tafelbladen maakt Forest Fools ook bijzettafels, salontafels, wandplanken en borrelplanken.

De borrelplanken zijn niet zomaar borrelplanken: van héél groot tot klein, van bijzonder hout, altijd uniek en afgewerkt met hoogwaardige en voedselveilige olie. En ook hier vanzelfsprekend; we kennen de oorsprong van het hout.

“Aan de slag met een ruwe plaat vergrijsd hout en zien hoe het hout steeds meer gaat leven en uiteindelijk ‘knallen’ door vlakken, schuren, schuren, schuren en oliën; machtig mooi.”

Onze houtsoorten

Forest Fools werkt veel met eiken, Suikeresdoorn, Amerikaanse vogelkers, Tamme kastanje en Douglas. Vooral Amerikaanse vogelkers en Suikeresdoorn zijn niet veel voorkomende houtsoorten in Nederland met een prachtige tekening.

Het hout komt uit eigen bos in Leersum, of elders uit Nederland. Een enkele keer uit een Europees land. In ieder geval houden we de transportlijnen kort. Zo maken we zo min mogelijk impact op het milieu. Ons hout is minimaal anderhalf jaar buiten ‘aan de wind’ gedroogd en krijgt een laatste zetje in een droogkamer, waarna het direct te gebruiken is.

Forest Fools werkt altijd in opdracht. Samen met jou kijkt Gerard naar je wensen, behoeften en mogelijkheden en natuurlijk naar de houtsoort van je voorkeur. 

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op