Forest Fools is de naam van de activiteit die bos- en bomenliefhebber Gerard is gestart. Van jongs af aan brengt Gerard veel tijd in en om het bos door. Hij geniet enorm van ideeën opdoen, houtjes sprokkelen en het verzamelen van allerlei materialen en die verwerken in de ontwerpen die hij bedenkt en maakt.


Het hout dat we hier transporteren naar de zagerij is ‘prunus serotina’ oftewel Amerikaanse vogelkers. Het is vrij uniek om hier echte boomstammen van te hebben en wij hebben het! 

De meeste van deze unieke stukken zijn te koop via deze website. Daarnaast werkt Gerard graag in opdracht, waarbij hij samen met opdrachtgevers kijkt naar wensen en mogelijkheden. Je bent van harte welkom in Houten in de werkplaats/studio. 

werkplaats met nieuw hout
Verse aanvoer van hout voor twee opdrachten. Prachtig eiken, vanzelfsprekend is de herkomst van de boom bekend.

Het hout dat gebruikt wordt, is afkomstig van bosonderhoud. Er wordt niets voor de items van Forest Fools gekapt, gesloopt of afgebroken. Ook weet Forest Fools precies te vertellen welke houtsoort is gebruikt en waar het hout vandaan komt. Dat maakt ieder stuk uniek, bijzonder en ‘eigen’. Gerard neemt je zó mee in zijn enthousiasme en legt graag uit hoe een (bijzet)tafel, lamp of kandelaar gemaakt is.

riviertafel
De rivier de vecht uitgefreesd in een houten eettafel van suikeresdoorn, wow wat gaaf!

Bij opdrachten starten we gezamenlijk het project in Houten met een ‘feestelijke’ start, vervolgens ontvang je updates over de voortgang en wordt je bestelling thuis afgeleverd.