Ben je op zoek naar een unieke houten tafel met een duurzame achtergrond? Dan ben je bij Forest Fools aan het juiste adres! Wij maken namelijk diverse houten tafels van hout dat afkomstig is van bosonderhoud. Voor onze producten wordt niets gekapt, gesloopt of afgebroken. We kunnen je precies vertellen welke houtsoort is gebruikt en waar het hout vandaan komt. Dat maakt iedere houten tafel uniek, bijzonder en ‘eigen’. We hebben een collectie houten eettafels, salontafels en bijzettafels. In overleg maken we producten naar wens in onze werkplaats. Neem een kijkje in onze collectie of neem contact op voor een tafel op maat.

Houten eettafel 

De houten eettafels zijn er in verschillende houtsoorten en in verschillende afmetingen van 1,75 m tot 3,65 meter. We beschikken over een beperkte voorraad tafels en een voorraad hout om in opdracht tafels van te maken. Laat ons weten wat je wensen zijn!

eikenhouten tafelblad eikenhouten tafelblad 

Houten salontafel

We werken hard aan onze collectie houten salontafels. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en soms nog onafgewerkt zodat samen met de opdrachtgever een salontafelblad naar wens kan worden gecreëerd. 

Houten salontafel populier rond  salontafel suikeresdoorn epoxy    Bijzettafel, suikeresdoorn, epoxy

Houten bijzettafel

We maken houten bijzettafels graag van Suikeresdoorn. Dit geeft de houten bijzettafel een mooie ’tekening’. Van een Populier maken we ze ook, deze hebben een mooi glad oppervlak. Neem een kijkje in onze collectie of kom kijken in de werkplaats waar we aan werken!

ronde bijzettafel populier Bijzettafel, suikeresdoorn, epoxy ronde bijzettafel populier

Overige houten tafels

In onze collectie overige houten tafels vind je XL-tafelbladen, bureaus of andere producten. In overleg kunnen we in onze werkplaats veel naar wens maken!

eettafelblad suikeresdoorn tafelblad eiken tafelblad bureaublad inlands eiken

"Uniek aan de houten tafels is dat we weten waar de boom gestaan heeft. Al ons hout wordt zorgvuldig geselecteerd bij boswachters en landgoedeigenaren en is afkomstig van bosonderhoud of bomen die zijn omgewaaid."
Gerard
Forest Fools
  • De houten tafel van suikeresdoorn, komt van landgoed ‘De Boom’ in Leusden.
  • Het douglashout komt uit Leersum.
  • Olijf borrelplanken komen uit Magagnosc (Frankrijk).
  • Amerikaaanse eik afkomstig uit Nimmerdor Gemeente Amersfoort gekapt vanwege concurrentie met gewenste houtsoorten.
  • Berkenhout, dennenhout (grenen) en tammekastanje komt uit Leersum.
  • Amerikaanse Vogelkers (Prunus serotina) uit singel van particulier  op Hees  te Soest, ivm veiligheid weggebruikers gekapt. Circa 60 jaar oud.
  • De grote XL tafelbladen komen uit Limburg en Arnhem.
  • Onlangs hebben we een bureaublad ontworpen afkomstig van een eik langs een sloot in Langbroek.
  • Afwerking van de tafels gebeurt vooral met olie van OSMO en van de Cokerije.