Tafelbladen overzicht

Onderstaand hebben we een overzicht gemaakt van de diverse tafelbladen die we de afgelopen maanden hebben gemaakt.

Tafelbladen

Forest Fools richt zich op het ontwerpen en maken van tafelbladen en accessoires die met gezelligheid te maken hebben. Forest Fools kapt geen bomen om er iets van te maken, er komt ook geen hout uit verre landen. Al het hout dat wordt gebruikt komt van bosonderhoud of bomen die zijn omgewaaid. 
Onderstaand overzicht geeft aan welke activiteiten op het gebied van tafel Forest Fools heeft.

Eettafels
=======

Riviertafel

De riviertafel van Forest Fools wijkt sterk af van de riviertafels die vrij veel worden aangeboden. Wij zoeken een mooi tafelblad en daar frezen we de loop van een rivier in uit. De groef die ontstaan is vullen we vervolgens met epoxy. Het resultaat is een tafel met een “echte” rivier erdoorheen.

Eettafel

Het aanbod kant en klare eettafels van Forest Fools is beperkt. Een klein aantal staat in ruwe vorm klaar om ‘afgemaakt te worden naar de wens van de opdrachtgever.
De eettafels die op voorraad staan zijn van diverse formaten van prachtig inlands eiken en van suikeresdoorn. Deze zomer komen daar zeer bijzondere tafelbladen bij die gemaakt worden van Amerikaanse vogelkers (Prunus serotina).

Bijzettafels en Salontafels

Bijzettafel

Een bijzettafel van Forest Fools is niet een standaard rondhouten of rechthoekig tafels. De gebruikte materialen gebruiken we zoals het gezaagd is, soms rond (groot of klein) of driehoekig, gewoon zoals het komt. Deze stukken bewerken we dan met schaaf, schuurpapier en werken we af met olie of beits of epoxy. Een onderstel zoekeen we er samen bij.

Salontafel

Voor de salontafel geldt eigenlijk nog meer dan voor de bijzettafel dat er eigenlijk geen standaardproducten worden gemaakt. Wilde schijven hout met allerlei uitstulpingen, wat gaten soms. Alles wordt gevlakt, geschuurd en voorzien van een mooie afwerking. Een onderstel zoekeen we er samen bij.

Andere tafelbladen

Bureaublad

Een bureaublad is natuurlijk ook een tafelblad, met dien verstande dat er soms een ander (in hoogte verstelbaar) onderstel onder gaat. een bureaublad is vaak ook iets minder zwaar en soms fijn als door een natuurlijke bolling de omgevallen koffie van het blad loopt. Ook bureaubladen kunnen op maat worden besteld.

XXL tafelbladen

Forest Fools zoekt bij boswachters en andere aanbieders naar de mooie stukken hout met een mooi verhaal, zoals bijvoorbeeld een prachtig stuk van 3,65 meter bij 1 meter van de oudste boom van Limburg. deze boom is 300 jaar geleden beschreven ergens als dikke boom. Heel oud dus!

Op dit moment staat een aantal XXL tafelbladen in de studio, klaar om bewerkt te worden. 

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.